Jegyvásárlási szabályzat

 1. A Történelmi Parkba szóló belépőjegyek előzetesen lefoglalhatók, ill. foglalás nélkül, a helyszínen is megvásárolhatók. Kérjük Tisztelt Vendégeinket, hogy amennyiben lehetséges, szíveskedjenek belépőjegyüket előre lefoglalni, mert a Történelmi Park korlátozott befogadóképessége miatt egyes produkciók megtekintésének lehetőségét csak azon látogatóink számára tudjuk biztosítani, akik munkatársaink által visszaigazolt előzetes bejelentkezés alapján érkeznek hozzánk.
 2. A belépőjegy megvásárlásával Tisztelt Vendégünk az alábbi szolgáltatások igénybe vételére válik jogosulttá:
  a) a Történelmi Parkban működő kézműves tevékenység megtekintése, vendéglétszámtól függően a tevékenységbe való bekapcsolódás, termékkészítés,
  b) a Történelmi Park területén a nap folyamán előadott rövidebb életképek, improvizatív előadások megtekintése.
 3. A belépőjegy ára által nem fedezett szolgáltatásaink, amelyek csak külön díj fizetése ellenében vehetők igénybe:
  a) a Történelmi Park vendéglátó egységeiben történő fogyasztás,
  b) a Történelmi Park kézműves műhelyeiben, illetve ajándékboltjában történő vásárlás, beleértve a Látogatókról készült fotók megvásárlását,
  c) részvétel az előzetes bejelentkezéshez kötött csoportos foglalkozásokon,
 4. Vendégeink a jegy megvásárlásával elfogadják a HÁZIREND-et és a Jegyvásárlási Szabályzatot, amely olvasható honlapunkon, a Történelmi Park főbejáratánál és területén több helyen. Tisztelt Vendégünk kérésére a HÁZIREND és a Történelmi Park Jegyvásárlási Szabályzat teljes szövegének kinyomtatott változatát a rendelkezésére bocsátjuk.
 5. A Történelmi Park nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:
  Okt. – Márc. : Hétfő – Péntek: 8-16
  Ápr. – Okt. :  Hétfő  – Péntek: 8-18;  Szombat-Vasárnap: 10-18
 6. A fenti nyitvatartási időn belül a Történelmi Park tulajdonosa és üzemeltetője igyekszik biztosítani, hogy Tisztelt Vendégei a belépőjegy megvásárlásával a lehető legtöbb produkciót tekinthessék meg, ill. legyenek azok interaktív résztvevői. A tulajdonos és az üzemeltető azonban fenntartja magának a jogot, hogy – amennyiben ezt szükségesnek ítéli – bármikor megváltoztassa a Történelmi Park programját és nyitvatartási rendjét.
 7. A belépőjegyek a vendégek által 3. személyek részére nem átruházhatók. Minden, a Történelmi Parkba belépő Kedves Vendégünknek érvényes belépőjeggyel kell rendelkeznie, amelyet köteles itt tartózkodása alatt végig megőrizni.
 8. Az árak bruttó eladási árak, és az áfát tartalmazzák. Diákjegy érvényes diákigazolvánnyal, nyugdíjas jegy nyugdíjas igazolvánnyal, illetve mozgássérült jegy mozgássérült igazolvánnyal váltható a fenti kedvezményes árakon. A belépő 6 év alatt ingyenes. A családi I kategória: 2 fő felnőtt és 1 fő 6-18 év közötti gyerek. A családi II kategória: 2 fő felnőtt és 2 fő 6-18 év közötti gyerek.
 9. A jegyek árát nem térítjük vissza.

A Jegyvásárlási Szabályzat megváltoztatásának jogát fenntartjuk.